Ціни на живець свиней — прогноз на 3-9 травня

30 квітня 2021 109 0
Ціни на живець свиней — прогноз на 3-9 травня

Наступного тижня, 3-9 травня, ціни на живець свиней знаходитимуться на рівні 44-46 грн/кг. Про це свідчать дані аналітичного відділу Асоціації «М’ясної галузі».

Ціна першого тижня травня зросте на 1 грн/кг. Відбудеться це через збільшення цін на усі види «святкового» м’яса, у тому числі й курятину. Це явище — сезонне. Однак свинина залишається найдоступнішим м’ясом для українців, роздрібна ціна на яку у фірмовій торгівлі м’ясом від 100–110 грн/кг. 

«Ціни на свинину для українців не будуть штучно завищуватися. Ціна буде, як і раніше, формуватися лише попитом і пропозицією. Свинокомплекси прагнуть продати як більше свиней на м’ясокомбінати перед Великоднем по вищій ціні. Через це дефіциту сировини немає, але, на щастя для всього ланцюга, є попит і свинина на полицях магазинів не залежується», — зазначив Микола Бабенко, виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі».

Нагадаємо, за тиждень до Великодня і травневих свят ціни закупівлі живця свиней зросли на 2,5%. Виробники свинини відчули пожвавлення попиту з боку заготівельників: постачальники живця свиней реалізували планові обсяги без залишків, деякі з них повідомили про попит на додаткові товарні партії.

Виконано за допомогою Disqus