В Україні введено у виробництво 50 видів сільгоспмашин

20 січня 2016 97 0
Модернізація виробничої бази машинобудівних підприємств в Україні була проведена у 2015 р.
Кurkul.comМодернізація виробничої бази машинобудівних підприємств в Україні була проведена у 2015 р.

Модернізація виробничої бази машинобудівних підприємств в Україні була проведена у 2015 р., про це у своєму блозі у «Лівий берег» написав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

На сьогодні в галузі сільгоспмашинобудування функціонують більше 80 машинобудівних підприємств. Минулий рік показав, що цей ринок живий, йому лише бракує інвестиційного поштовху.

За минулий рік номенклатура машин і обладнання склала понад 2,5 тис. найменувань, у тому числі у 2015 р. впроваджено у виробництво близько 50 видів нових та модернізованих машин.

Потенціал наших сільгоспмашинобудівних підприємств залучають для забезпечення комплектації європейських машин компонентами елементної бази та іншими комплектувальними виробами, розробленими в Україні.

Позитивним напрямом розвитку галузі у 2015 р. стало продовження співпраці Всеукраїнської асоціації підприємств-виробників сільськогосподарської техніки та обладнання для агропромислового комплексу «Украгромаш» з Асоціацією німецьких машинобудівників сільськогосподарської техніки VDMA в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю.

Основною бюджетною програмою державної підтримки в оновленні технічного парку АПК був і залишається фінансовий лізинг. В Держбюджеті на 2016 р. передбачається фінансування лізингових поставок техніки аграріям, зокрема, 35 млн грн для НАК «Украгролізинг» та 3,8 млн грн для ДП «Спецагролізинг», або близько 1% від потреби.

Виконано за допомогою Disqus