На Буковині зменшили посівні площі під ранніми зерновими через пізню весну

5 травня 2021 34 0
На Буковині зменшили посівні площі під ранніми зерновими через пізню весну
Kurkul.com

Аграрії Чернівецької обл. завершили посів ранніх зернових культур. Через пізню весну цього року, засіяно лише 84,7% площі від прогнозу. Про це інформує ІА АСС.

«На початку посівної кампанії ми збирали прогноз від господарств області щодо посіву ранніх зернових культур. Але через погодні умови сільськогосподарські підприємства переглянули свій прогноз та зменшили посівні площі під ранні зернові, натомість їх збільшать для сої, кукурудзи і соняшника. Наразі посів ранніх зернових завершився, посадили 17,7 тис. га, що складає 84,7% від прогнозу», — повідомив Богдан Бойчук, виконуючий обов'язки начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА.

Читати за темою: На Вінниччині скоротять посівні площі під кукурудзою на 30 тисяч га

За його словами, найбільше із ранніх зернових на Буковині посіяли ячменю — на площі 13,7 тис. га та пшениці — 2,9 тис. га. В області розпочали посів пізніх ярих культур. Крім ранніх зернових у Чернівецькій області вже розпочали посів пізніх ярих культур. Наразі господарства області посіяли:

  • кукурудзи — 4,6 тис. га (7,8% від прогнозу);
  • цукрового буряка — близько 0,7 тис. га (43,8%) ;
  • соняшнику — 6,6 тис. га (30,8%).

«Невдовзі у нас розпочнеться посів сої. Також населення області активно садить картоплю. Наразі висадили близько 14 тис. га, що складає 38,6% від прогнозу. Овочів господарства області посіяли на площі понад 6,3 га — 48,5%», — додав посадовець.

Також він повідомив, що озимі культури під урожай 2021 р. засіяли на площі 48 тис. га, що склало 76,4% від прогнозу. Усі добре перезимували та знаходяться у доброму і задовільному стані. За словами керівника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, наразі озимі перебувають у фазі кущення і відновили вегетацію. Останні дощі у регіоні лише сприяють їхньому розвитку. Вже з’являються сходи ранніх зернових культур, які посіяні раніше.

Читати також: Аграрії засіяли кукурудзою 20% площ

Виконано за допомогою Disqus