Робити категоричні судження щодо якості українського меду передчасно — експерт

21 січня 2016 92 0
Обидві сторони інциденту повинні з'ясувати всі обставини ситуації
pixabay.comОбидві сторони інциденту повинні з'ясувати всі обставини ситуації

Висновки про наявність в українському меді протимікробних речовин можна буде робити тільки після того, як обидві сторони проведуть розслідування, таку думку Аgronews висловив проектний менеджер реформ в аграрному секторі Національної ради реформ Олег Проценко.

Експерт відзначає, що обидві сторони інциденту повинні з'ясувати всі обставини ситуації, що склалася, а також встановити, чий мед містив сліди антибіотиків.

Читати по темі: ТОП-15 незвичайних видів меду

«Зараз необхідно провести розслідування і з'ясувати всі обставини ситуації, що склалася, адже робити категоричні судження щодо якості українського меду досить передчасно», — пояснює Олег Проценко.

За його словами, Україна — номер один виробник меду в Європі і займає третє місце у світовому виробництві меду. Український мед люблять і цінують у світі за його якість і унікальні характеристики.

«За 2015 рік Україна поставила 36 тис. т меду на $84,3 млн у 30 країн, що на 30% більше ніж у 2014 році, відкрила 7 нових країн-експортерів та відновила експорт ще у 4 країни. Важливо відзначити, що найбільше меду Україна експортує до Німеччини, США і Польщі », — додає Олег Проценко.

Виконано за допомогою Disqus