Синоптики прогнозують похолодання та грозові дощі

17 травня 2021 790 0
Синоптики прогнозують похолодання та грозові дощі
Depositphotos

Синоптики прогнозують значні дощові циклони в Україні протягом усього тижня. Значні опади очікуються в першій половині тижні з 17 по 19 травня, а також 22 травня. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Найбільша кількість опадів передбачається в північних, західних та центральних областях, саме тут сконцентрується потужний атмосферний фронт. Лише 20, 21, 23 травня опади притихнуть та стануть короткочасними. Дощова синоптична картина сприятиме хмарній погоді з проясненням. Вітер переважатиме південного та західного напрямку 2–6 м/с.

Сьогодні, 17 травня, температури триматимуться на високих показниках, ця доба виявиться найтеплішою з поміж усього тижня. Починаючи з 18 травня розпочнеться поступове зниження температур на декілька градусів.

Нічні температури повітря на території усієї країни коливатимуться від +5 до +17°C. В західних областях очікується прохолодна метеокартина, денні температури досягнуть відмітки +13…+23°C, на Півдні температура повітря становитиме +15…+26°C.

В північних та центральних областях температура повітря знаходитиметься в межах +13…+28°C, на Сході найтепліша синоптична ситуація +17…+29°C.

Мінімальна температура ґрунту в західних областях знаходитиметься у межах +6…+14°C, на Півночі, Сході та в Центральній частині країни  складе +5…+17°C. Однак на Сході мінімальна температура ґрунту зупиниться на відмітці +8…+18°C.

Виконано за допомогою Disqus