Названо критерії вибору фунгіцидного захисту зернових

18 травня 2021 50 0
Названо критерії вибору фунгіцидного захисту зернових

Від вибору правильного фунгіцидного захисту залежить майбутній врожай зернових. На завершення циклу матеріалів проєкту Агротренди, присвячених фунгіцидному захисту, Kurkul.com вирішив підбити підсумки та окреслити критерії, про які потрібно пам’ятати при виборі препарату для захисту культур.

Серед головних критеріїв фахівці компанії BASF називають:

  • Ощадність

Аграрії постійно розриваються між отриманням прибутків від врожаю і високими виробничими витратами вкупі з низькими цінами на сільгосппродукцію. Тому оптимізація витрат на фунгіцидний захист дуже важлива для рентабельного господарства. Один із способів такої оптимізації — зменшення норм робочого розчину при обробці посівів. Так, у портфоліо компанії BASF, окрім фунгіциду Пріаксор®, який має «нижню» межу виливу робочої рідини 100 л/га, є такі препарати, як Адексар® СЕ Плюс, Осіріс® Стар та Рекс® Плюс, які виробник також рекомендує застосовувати починаючи від 150 л/га робочого розчину.

  • Інноваційність

Сучасні кліматичні реалії та все суворіші регуляторні норми теж диктують свої правила вибору фунгіцидного захисту. Ось чому розробка нових препаратів за сучасними рецептурами та з використанням нових компонентів актуальна, як ніколи. Лише ті виробники засобів захисту, що інвестують значні ресурси у R&D (розробку та інновації), намагаючись знайти розв'язання актуальних проблем сільського господарства, здобувають авторитет і прихильність аграріїв.

  • Безпечність

Для будь-якого виробника ЗЗР здоров’я аграрія, який використовує їхні препарати, а також безпека довкілля та кінцевого споживача продукції має бути беззаперечним пріоритетом. Оригінальні засоби захисту рослин — це препарати, вироблені на основі ретельних наукових розробок. 

  • Ефективність

Обираючи справді ефективний фунгіцидний захист, важливо мати доступ до отриманих у демоцентрах результатів, що покажуть ефективність фунгіцидного захисту на практиці. Ще краще, коли є можливість особисто відвідати такий демоцентр і оцінити результат дії препарату.

Виконано за допомогою Disqus