Трейдери опублікували прогноз цін на фуражне зерно

21 травня 2021 7502 0
Трейдери опублікували прогноз цін на фуражне зерно

Збереження знижувальних тенденцій в секторі продовольчої пшениці, а також подібні корегування на світовому ринку, сприяли подальшому зниженню валютних та гривневих цін на фуражну зернову в портах. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

Зниження цін в портах з середи склало до $15/т.

Переробні підприємства також продовжували знижати ціни до 6700-7700 грн/т, СРТ-підприємство, що в середньому склало — 50-100 грн/т з середи. Кількість пропозицій малотонажних партій, на фоні стабільного зниження цін, трохи збільшилася.

«Ціни будуть знижуватися й надалі, враховуючи світові тенденції», — прогнозують аналітики.

Попри низьку активність в сегменті фуражного ячменю, спостерігалося зниження цін, що було обумовлено зниженням торговельної діяльності тих гравців, які ще були присутні на ринку.

Діапазон цін переробників знизився з середи на 200 грн/т до 6500-7250 грн/т, СРТ-підприємство.

В G.R. Agro прогнозують збереження низької торговельної діяльності та відносної стабільності цін.

Читайте також: Аграрій розповів, які добрива слід вносити під кукурудзу

Зниження цін в секторі фуражної кукурудзи зберігалося, при цьому темпи зниження цін трохи знизилися, оскільки деяку підтримку цінам надавало зниження прогнозу виробництва кукурудзи в Бразилії.

Зниження цін в портах з середи склало 50-250 грн/т в гривневому еквіваленті та до $10/т, в валютному.

«Переробний сектор знижував закупівельні ціни досить активно, відзначаючи при цьому, що закупівлі велися переважно за цінами, наближеними до максимальних. З середи ціни переробників знизилися в середньому на 50-250 грн/т до 7750-8650 грн/т, з урахуванням вартості доставки на підприємство», — зазначили аналітики.

Вони прогнозують подальше зниження цін під впливом аналогічних тенденцій на світовому ринку.

Виконано за допомогою Disqus