Учені пропонують п’ять складових підвищення продуктивності корови

22 січня 2016 69 0
Вчені запропонували 5 аспектів, на які варто звернути увагу для покращення продуктивності корови
kurkul.comВчені запропонували 5 аспектів, на які варто звернути увагу для покращення продуктивності корови

Учені Університету штату Кентукі (Сполучені Штати Америки) запропонували п’ять аспектів, на які варто звернути увагу для покращення продуктивності корови, повідомляє МilkUa.

**Програми годівлі на основі кукурудзяного силосу **

Перетравність крохмалю покращується часом силосування. Переробляйте силос таким чином, щоб більше 95% зерна було розплющеним, качани були переламані на вісім чи більше частин, а приблизно 70% крохмалю проходило через 4,75-міліметровий екран.

Утримуйте новотільних корів окремо

Під час перехідного періоду новотільних корів потрібно утримувати окремо від дійних та хворих тварин. Раціон для цієї групи має містити високоякісний фураж, джерела повільніше перетравлюваного у рубці крохмалю та, при необхідності, кормові добавки. Також цих корів варто забезпечити достатнім простором та уникати теплового стресу.

**Раціон для корів пізньої лактації **

Корів пізньої лактації з балом вгодованості понад 3 потрібно годувати раціоном спрямованим налагодити кондицію тіла та підтримати надої. Поживні речовини раціону спрямовуватимуться більше на виробництво молока, ніж на запаси жиру.

Мінімізуйте зменшення споживання корму

Програмне забезпечення дає нам можливість відслідковувати втрати корму. Також, воно робить можливим раннє визначення та виправлення помилок у годівлі та проблем зі споживанням. Заповнюйте силосну яму швидко, щільність — 20 кг на 0, 03 м3 та накривайте плівкою.

Утримуйте корів першої лактації окремо

Корів першої лактації краще утримувати окремо від інших корів. У такому випадку вони відпочиватимуть на 20% довше, споживатимуть на 10% більше корму та вироблятимуть на 10% більше молока.

Виконано за допомогою Disqus