Єврокомісія виділила €50 млн для підтримки українських фермерів

26 травня 2021 128 0
Єврокомісія виділила €50 млн для підтримки українських фермерів
Kurkul.com

Єврокомісія виділила €50 млн грантових коштів для підтримки українських фермерів. Про це повідомила заступник генерального директора Директорату з питань сусідства і розширення Єврокомісії Катаріна Матернова під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля», інформує AgroPolit.com.

«Ми виділили €50 млн протягом двох років у вигляді грантів для підтримки дрібних фермерів, зокрема, щоб мати можливість фінансувати купівлю землі. Це йде рука об руку з необхідністю розробити належну іпотечну систему», — заявила Катаріна Матернова.

Представниця ЄК повідомила, що ЄС підтримує Україну в підтримці малих фермерів, а також що прийшов час переконатися, що всі вони проінформовані про деталі земельної реформи та отримали фінансову підтримку.

Нагадаємо, що на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194.

Читайте також: Земля в Україні подорожчає вдвічі після відкриття ринку — Шмигаль

Виконано за допомогою Disqus