Фермер поділився досвідом, як підвищити врожайність помідорів у 30 разів

30 травня 2021 3665 0
Фермер поділився досвідом, як підвищити врожайність помідорів у 30 разів
pixabay.com

Світовим трендом на ринку овочів стає органічне виробництво та мінімальний вплив на довкілля. Досягнути таких стандартів фермерам допомагає сучасне обладнання, яке дозволяє встановлювати клімат-контроль у теплицях, ефективно використовувати дощову воду та ін. Повідомляє ICTV.

Як зазначається, стартапу AppHarvest з Кентуккі (США) вдалося не лише зробити вирощування овочів технологічним, а й зменшити їх собівартість.

Фермер-інноватор Джонатан Вебб побудував теплицю площею 24 га. На цьому високотехнологічному господарстві за рік можна виростити 20 тис. т помідорів, що в 30 разів більше, ніж на звичайному полі.

Секрет успіху ферми — система регулювання мікроклімату. Спеціальні сенсори дозволяють регулювати показники вологості та температури в теплиці. Економія води становить 90%, у порівнянні з традиційними теплицями. До того ж вся вода, яку використовують на інноваційній фермі — дощова.

«Економлять виробники й на електроенергії — вночі працюють LED-лампи. На плантації не використовують насіння генетично модифікованих сортів помідорів. Також заборонені тут пестициди та хімічні добрива. Органічні продукти в США досить популярні, але й ціни на них досить високі. Мета стартапу AppHarvest — зробити такі овочі дешевшими», — йдеться у матеріалі.

Читайте також: У світі поширюється новий небезпечний вірус томатів

Виконано за допомогою Disqus