Фермер з Вінниччини постачатиме цибулю в Саудівську Аравію

31 травня 2021 81 0
Фермер з Вінниччини постачатиме цибулю в Саудівську Аравію
vinnitsa.info

Фермерське господарство ТОВ «Органік-Д», що займається вирощуванням овочів на Вінниччині, планує цьогоріч експортувати свою продукцію. Повідомляє vinnitsa.info.

Якщо минулого року всі овочі реалізовували на внутрішньому ринку, то цибулю нового врожаю планують відправити в Саудівську Аравію. Щоб виходити на зовнішні ринки, ще кілька років тому фермерське господарство пройшло сертифікацію за стандартами Global G.A.P. Це європейський сертифікат безпечності та якості продукції, який поширюється майже на 98% країн світу.

«Маючи сертифікат на первинну продукцію, тобто не перероблену, можна відправляти в будь-яку країну світу. Але коли ти вже плануєш відправку, то за стандартами Global G.A.P, робиш сертифікацію на конкретну країну, до якої відправляєш», — пояснив керівник підприємства Вадим Кричковський.

Читайте також: Фермер поділився досвідом, як підвищити врожайність помідорів у 30 разів

Цього року фермерське господарство планує експортувати цибулю.

«Ми співпрацюємо з різними компаніями, які допомагають нам в Україні за європейські кошти і організовують вихід на ринки. Мали кілька перемовин з великими баєрами з Саудівської Аравії, яких цікавлять українські продукти. Оцінивши свій потенціал і вимоги загальносвітового законодавства, ми прийняли рішення відправляти цибулю. Інші культури, які ми вирощуємо — картопля, морква, якщо відправляти митими, можуть зіпсуватись», — зазначив фермер.

За його словами, були певні умови із фасування і упаковки.

«Цибуля має бути в трикілограмовій упаковці, брендована. Також є умови по мінімальній партії. Ми всі етапи вже пройшли. В нас у Вінниці є компанія, яка планує зробити майданчик, щоб завантажувати контейнери прямо у Вінниці і вони вже будуть відправляти на Саудівську Аравію. Вони забезпечують логістику», — розповів Вадим Кричковський.

Виконано за допомогою Disqus