На Донеччині працівники благодійного фонду створили равликову ферму

28 травня 2021 52 0
На Донеччині працівники благодійного фонду створили равликову ферму
pixabay.com

На Донеччині працівники благодійного фонду створили равликову ферму. Про це повідомляє Суспільне Донбас.

Як розповіли на равликовій фермі, вирощування равликів набуває популярності в Україні, оскільки для старту потрібно ділянку лише 0,10 га.

«Ми стартували минулого року на 10 сотках. Зробили загородки у розпліднику, провели воду, закупили равликів та корми. Загалом це вартувало близько 90 тис. гривень», — розповів Василь Іванюк, консультант з розведення равликів та директор Благодійного фонду «Карітас Краматорськ».

На підприємстві уже готують та заморожують равликів для продажу.

Він зазначив, що розплідник — це невелике приміщення, де розмножуються равлики. У розпліднику важливо підтримувати високий рівень вологості та температуру близько 15 градусів. Після того як з ікри з’являються молюски, молодих равликів переміщують на відкритий ґрунт.

На ділянці, де будуть жити равлики, вже висадили ріпак, схрещений з китайською капустою. Рослина стане кормом для молюсків. Також на ділянці встановлять «столи» для равликів та обладнають полив.

Після успішної реалізації проєкту представники благодійного фонду планують ділитися досвідом з місцевими фермерами та всіма, хто цікавиться розведенням равликів. Вались Іванюк також готовий безкоштовно надавати молюсків для розведення. Також у майбутньому на фермі планують проводити гастрономічні тури та кулінарні тренінги.

Читайте також: На Херсонщині запрацювала страусина міні-ферма

Виконано за допомогою Disqus