На Харківщині затримано злочинну групу за захоплення с\г підприємств

28 травня 2021 96 0
На Харківщині затримано злочинну групу за захоплення с\г підприємств
depositphotos.com

У Харкові затримали злочинну групу, яка спеціалізувалася на захопленні сільськогосподарських підприємств. Їм може загрожувати  до 10 років ув’язнення. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

«Слідчі управління розслідування особливо тяжких злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Нацполіції викрили злочинне угруповання, учасники якого незаконно заволодівали сільськогосподарськими підприємствами та їх технікою», — йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що до злочинної групи входило 11 осіб. Упродовж 2013-2018 рр. фігуранти, використовуючи підробленні документи, викрадені печатки та штампи, заволоділи трьома сільгосппідприємствами та їх технікою. Для цього організатор  угруповання заздалегідь створив власні підприємства, на яких і використовували відібрану техніку.

Зазначено, що сума завданих збитків внаслідок рейдерських захоплень господарств складає понад 200 млн грн.

Читати за темою: На Миколаївщині через земельний конфлікт сталась стрілянина

Так, 27 травня в м. Харків та на території області поліцейські провели понад 20 одночасних санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях та на сільськогосподарських підприємствах. В результаті було вилучено понад 30 одиниць сільськогосподарської техніки — трактори, сівалки, борони.

«Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 206-2  (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Працівники поліції проводять подальші процесуальні заходи, спрямовані на документування злочинної діяльності організаторів злочинного угрупування та її членів», — повідомляють у пресслужбі відомства.

Фігурантам загрожує позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читати також: На Вінниччині затримали злочинців, які ошукали фермерів на мільйони гривень

Виконано за допомогою Disqus