На Вінниччині затримали злочинців, які ошукали фермерів на мільйони гривень

18 травня 2021 152 0
На Вінниччині затримали злочинців, які ошукали фермерів на мільйони гривень

У Вінниці затримали злочинне угруповання шахраїв. Під приводом купівлі-продажу зерна зловмисники вчинили понад десяток злочинів у різних регіонах країни. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Зазначається, що усі затримані раніше судимі за майнові злочини та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

«В ході проведення оперативних та слідчих дій поліцейські встановили та затримали членів злочинного угруповання, які спеціалізувались на шахрайських схемах з привласнення коштів фермерів-підприємців. Зловмисників поліцейські затримали, коли вони повернулись у Вінницю після вчинення ними чергової оборудки на Хмельниччині», — зазначили у відомстві.

Під час документування їх злочинної діяльності слідством встановлено, що організатори злочинів на сайтах шукали аграріїв, які продавали зерно та одночасно домовлялись з фермерами, готовими його купити.

«Коли водії з боку покупця приїжджали за зерном, зловмисники видавали себе за представників продавця, забирали гроші та залишали територію підприємства. Таким чином покупець залишався без грошей і зерна», — доповів начальник управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрій Дамзіна.

У фігурантів злочинного угруповання проведені санкціоновані обшуки, під час яких вилучені мобільні телефони, Сім-картки, записи проведених оборудок, банківські картки, гроші, чотири пістолети, три одиниці холодної зброї та предмет, схожий на гранату. Вилучене направлено на експертизу.

За інформацією слідства, зловмисники завдали мільйонні збитки понад десятьом фермерам з різних регіонів.

Виконано за допомогою Disqus