На Харківщині затримали поліцейських, які побили фермерів

3 червня 2021 77 0
На Харківщині затримали поліцейських, які побили фермерів
istockphoto.com

У Харківській обл. затримано трьох співробітників поліції, які нанесли тілесні ушкодження фермерам. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цимбалістенко, досудовим розслідуванням встановлено, що троє співробітників полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській обл., у складі групи швидкого реагування на службовому автомобілі здійснювали 09.09.2020 р. патрулювання Сахновщинського р-ну області, тобто перебували на службі при виконанні своїх службових обов’язків.

«Під час патрулювання вони виявили в полі поблизу с. Дар-Надежда Сахновщинського р-ну комбайн та трактор з причепом, біля яких знаходились чоловіки та ремонтували сільгосптехніку. Працівники поліції висунули чоловікам необґрунтовану вимогу щодо надання документів, що підтверджують право власності на земельну ділянку та транспортні засоби», — зазначили у відомстві.

Читати також: На Дніпропетровщині скоїли розбійний напад на фермера

На вказану вимогу чоловіки повідомили, що документи перебувають за місцем мешкання, які може привезти батько. Після цього чоловіки продовжили виконувати ремонтні роботи на комбайні, а співробітники поліції без будь-яких на те підстав завдали чоловікам ударів руками та ногами по тулубу, а також застосували кайданки, обмеживши свободу пересування потерпілих.

«Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід — співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: На Миколаївщині арештовано депутата через стрілянину під час земельного конфлікту

Виконано за допомогою Disqus