На Миколаївщині арештовано депутата через стрілянину під час земельного конфлікту

31 травня 2021 110 0
На Миколаївщині арештовано депутата через стрілянину під час земельного конфлікту
pixabay.com

Депутату Баштанської райради на Миколаївщині, якого підозрюють у замаху на умисне вбивство двох осіб під час земельного конфлікту, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Про це повідомляє пресслужба Центрального райсуду Миколаєва.

«Слідчим суддею Центрального районного суду Миколаєва Дмитром Тішком розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу депутату Баштанської районної Ради, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 15, п.п.1,12 ч.2 ст. 115, ч.1 ст. 263, ч.1 ст.263−1 КК України (закінчений замах на вбивство двох осіб, носіння і зберігання зброї без передбаченого законом дозволу, незаконна переробка вогнепальної зброї)», — йдеться в повідомленні.

Так, відповідно до матеріалів справи, 13 травня 2021 р., на сільськогосподарських угіддях поблизу с. Новоінгулка, Миколаївського р-ну стався конфлікт між двома групами людей, який завершився стріляниною з вогнепальної зброї. У ході конфлікту, депутат застосував проти опонентів карабін «Форт-201», в конструкцію якого було внесено зміни, які дозволяли здійснювати постріли автоматичними чергами. Внаслідок його дій, відповідно до матеріалів клопотання, 30-річний учасник конфлікту отримав вогнепальне поранення.

Читати також: На Харківщині затримано злочинну групу за захоплення с\г підприємств

У судовому засіданні підозрюваний повідомив, що приїхав на поле, яке вони обробляють і побачив автомобіль, який заблокував оприскувач, що проводив сільгоспроботи. Два чоловіка з автомобіля розпочали конфлікт, а згодом почали стріляти з рушниць. У відповідь, підозрюваний здійснив в їх бік дві автоматичні черги зі свого мисливського карабіна. Факт внесення змін в конструкцію карабіну, які дозволяють здійснювати постріли автоматичними чергами заперечив і повідомив, що придбав цю зброю вже з такими конструкторськими особливостями.

«Захисники заявили клопотання про взяття підозрюваного на поруки двома депутатами Миколаївської обласної Ради. Проти задоволення клопотання прокурора захисники заперечували, наполягаючи, що підозра необґрунтована, а ризики недоведені», — пояснили у суді.

Таким чином, розглянувши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 23 липня 2021 року без права внесення застави.

Читати за темою: Село на Сумщині протестує проти розорювання заливних лук

Виконано за допомогою Disqus