Аудит земельного банку став доступний фермерам в одній системі

4 червня 2021 224 0
Аудит земельного банку став доступний фермерам в одній системі

Кожному товаровиробнику перед відкриттям ринку землі важливо усвідомити необхідність проведення аудиту в межах тих адміністративних одиниць, де він працює. Тому що правила гри до і після відкриття ринку землі різні, як з боку товаровиробників, так і з боку самих орендодавців.

Про це розповів засновник сервісу Feodal Monitor Bot і Feodal.online Андрій Дем'янович в матеріалі «Інструкція аграрного перфекціоніста, або Чому хаос в земельному банку загрожує проблемами» на Latifundist.com.

«Аудит важливий в першу чергу для виявлення незареєстрованих договорів оренди. Друге — це виявлення договорів оренди, у яких наближається до закінчення термін оренди. Третє — виявлення необґрунтованої обробки земель, самозахоплення земель державної та комунальної власності, а також виявлення технічних втрат, коли орендована земельна ділянка обробляється не в повному обсязі. Ну і четвертий пункт — це бачення цілісної картини в межах ваших адміністративних одиниць, а також прийняття рішень про правильну конкуренцію і про управління своїм зембанком в цілому», — пояснив експерт.

За його словами, правильний земельний банк повинен виглядати наступним чином:

  • стабільні масиви, зареєстровані в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ДРРПНМ);
  • сплачена орендна плата;
  • відсутність незаконної обробки.

Облік земельного банку починається з розуміння його кордонів і розташування на основній карті користувачів земельних ділянок. Візуалізація земельного банку в системі — це перший крок до його обліку. Другий крок — це оперативне отримання інформації по кожній ділянці, загальної аналітики та візуалізації термінів договорів оренди. Весь цей функціонал представлений в новому продукті від компанії Feodal.online — Feodal.Land.

Так, в системі сервісу Feodal.Land сірим кольором показані земельні ділянки, які не мають договорів оренди, серед них орендодавці і діляться на «живих» і «мертвих».

За словами експерта, щоб зрозуміти хто живий, а з ким треба домовитися, в системі передбачено експорт реєстру, де можна отримати список земельних ділянок та власників, з яким необхідно піти до старости округу, той відзначає хто живий, а хто мертвий. Після цього можна укладати договір про управління спадщиною і обробляти потрібну землю.

Детальнішу інформацію можна отримати за тел. +380 (93) 145-32-46, e.shvets@feodal.online.

Виконано за допомогою Disqus