В Україну не допустили ввезення сої з ГМО

4 червня 2021 130 0
В Україну не допустили ввезення сої з ГМО
Kurkul.com

Співробітниками митних органів України був виявлений факт заяви неправдивих відомостей в товаросупровідних документів і запобігли незаконному ввезенню на митну територію країни соєвих бобів, що містять ГМО. Про це повідомляє АПК-Інформ.

«14 травня за ініціативи Координаційно-моніторингової митниці Держмитслужби на митному посту« Коростень», спільно зі співробітниками Київської митниці Держмитслужби, було проведено огляд товару «соєві боби для промислової переробки», загальна вага яких становила 128,83 т вартістю майже 2,4 млн грн. За результатами огляду здійснено відбір проб і зразків та проведено дослідження. Згідно з висновком акредитованої лабораторії, в зразках товару виявлено вміст генетично модифікованої ДНК сої», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підставою для переміщення товару були подані товаросупровідні документи, які містили неправдиві відомості щодо генетичного складу і мали ознаки підробки.

«Наразі митний орган проводить додаткові перевірки, з метою запобігання фактам незаконного ввезення на митну територію України товарів, що містять ГМО. Про зазначеної ситуації проінформовані правоохоронні органи», — підкреслили у відомстві.

Читати також: В Україні відсутні сорти сої з ГМО — Держпродспоживслужба

Виконано за допомогою Disqus