У Мін'юсті розповіли, як захистити агробізнес від рейдерів

11 червня 2021 53 0
Ольга Оніщук, заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації
Kurkul.comОльга Оніщук, заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації

Безпека державних реєстрів та очищення системи реєстрації від недобросовісних кадрів — це основні питання захисту прав агробізнесу від рейдерів. Про це розповіла заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук у матеріалі «Антирейдерські запобіжники від Мін'юсту — захист майнових прав та попередження втручання у реєстри» на АgroРolit.com.

  • Перше — це безпека державних реєстрів. 

«Завдяки крокам, які здійснило Міністерство юстиції у 2020 р., нам вдалося повністю убезпечити два основні реєстри нерухомості і бізнесу від кібератак. Яскравим підтвердженням цього факту є те, що протягом майже 5 місяців 2021 р. ми не зафіксували жодного повідомлення про несанкціоноване втручання до державних реєстрів», — зазначила Ольга Оніщук.

  • Друге — це очищення системи від недобросовісних кадрів.

«Ми очистили систему реєстрації від недобросовісних кадрів, і не лише тому, що у 2019 році анулювали доступ комунальним підприємствам, колишнім так званим акредитованим суб’єктам до держреєстрів, а ми дійсно зробили справжнє «генеральне прибирання» і в лавах державних реєстраторів, і в лавах нотаріусів через проведення спеціальних перевірок, через анулювання свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю нотаріусам, які систематично порушували закон. І сьогодні ми можемо бачити, що таких зухвалих порушників, які насмілюються здійснювати незаконні реєстраційні дії, практично не залишилося», — додала вона.

Читайте також: Українським аграріям спростять доступ до програм держпідтримки

Виконано за допомогою Disqus