Фахівці розповіли про зміни цін на ринку фуражного зерна

12 червня 2021 782 0
Фахівці розповіли про зміни цін на ринку фуражного зерна
istockphoto.com

Експортний ринок фуражної кукурудзи перебував під тиском погодних умов (посухи) в США, крім того очікування зниження врожаю в Бразилії надавали відповідний вплив на ціни. Водночас досить високі ціни на кукурудзу, сприяли невисокому попиту на дану зернову. Повідомляють аналітики G.R. Agro.

«В цілому ситуація в переробному секторі залишалася відносно стабільною — невисока кількість пропозицій і незначне коректування цін в межах раніше сформованого діапазону окремими покупцями в міру потреби. Діапазон закупівельних цін становив 7750-8650 грн/т, СРТ-підприємство», — йдеться у повідомленні.

За прогнозами аналітиків, глобальні чинники продовжать впливати на експортний ринок, що своєю чергою зобразиться на цінах на українському ринку.

Читати також: Кукурудза залишиться найрентабельнішою культурою сезону — прогноз аграріїв

На експортному ринку фуражної пшениці спостерігалися різноспрямовані цінові тенденції, що було обумовлено відповідними тенденціями в секторі продовольчої пшениці і на зовнішніх ринках.    

«Переробний сектор закупівельні ціни з середи істотно не переглядав, не дивлячись на обмежену кількість пропозицій, і оголошував їх в межах 6450-7350 грн / тонну, СРТ-підприємство», — зазначають експерти.

За їхніми прогнозами, різноспрямовані цінові тенденції будуть переважати.

Читати за темою: Валютні ціни на фуражну кукурудзу зміцнились — аналітики

Виконано за допомогою Disqus