Кукурудза залишиться найрентабельнішою культурою сезону — прогноз аграріїв

7 червня 2021 234 0
Кукурудза залишиться найрентабельнішою культурою сезону — прогноз аграріїв
Kurkul.com

У цьому сезоні компанія «Агро-Холдинг МС», яка входить в HarvEast, в якості базових визначила для себе дві культури — кукурудзу і соняшник. Аграрії запевняють, що кукурудза цього сезону залишиться однією з найрентабельніших.

Про це йдеться в матеріалі «Крапля в полі: як в кластері HarvEast запускали зрошення» на Latifundist.com.

«Чому ми в цьому сезоні зробили ставку на кукурудзу? По-перше, у нас для цього є інфраструктурні передумови, наприклад, свої сушарки та їх зручне розташування. А по-друге, за нашими прогнозами, в цьому сезоні кукурудза залишиться однією з найбільш рентабельних культур. Сьогодні вартість кукурудзи нового врожаю по форварду — на рівні $280+/- за тонну. Це, напевно, рекордна ціна за 10-12 останніх років. Тому в структурі наших посівів кукурудзи більше, ніж в минулому сезоні, соняшнику — менше », — розповів директор «Агро-Холдинг МС» компанії HarvEast Олексій Остапенко.

Крім того, як зазначив Олексій Остапенко, «Агро-Холдинг МС» в цьому сезоні сіяв кукурудзу з помірною густотою і робив це спеціально.

Він підкреслив, що в цьому році погодні умови набагато кращі в порівнянні з торішніми.

«Порадували травневі дощі, але ми не стали густо сіяти кукурудзу. У минулому сезоні ми вчасно зорієнтувалися, зробили розрахунок з урахуванням запасу вологи в метровому шарі ґрунту і замість звичних 85-90 тис./га посіяли кукурудзу з густотою 65-70 тис./га. І не прогадали: зібрали свої 6 т планової врожайності. Для України минулого року це був непоганий показник», — пояснив він.

В цілому в агрохолдингу впевнені, що в цьому сезоні в аграріїв не виникне проблем з отриманням планового врожаю кукурудзи.

Читайте також: Світові ціни на зерно за місяць зросли на понад 36% — FAO

Виконано за допомогою Disqus