Завдяки ад'ювантам використання води при обприскуванні зменшується до 30%

17 червня 2021 252 0
Людвікас Бабаляускас, директор компанії Nando по Центральній та Східній Європі
Kurkul.comЛюдвікас Бабаляускас, директор компанії Nando по Центральній та Східній Європі

Одна із найбільших проблем останніх сезонів — дефіцит води не лише у ґрунті, а й зменшення рівня ґрунтових вод. Через що фермери вимушені зменшувати кількість води для внесення добрив. Про це Kurkul.com розповів Людвікас Бабаляускас, директор компанії Nando по Центральній та Східній Європі під час виставки Agroshow Ukraine в Черкасах.

Також, внаслідок недостатнього змочування поверхні рослин при обприскуванні відбувається зменшення ефективності дії ЗЗР.

Одним із варіантів  вирішення проблем є застосування ад'ювантів. Наприклад, використання препарату Perifolis може зменшити кількість води при обприскуванні до 30%, за рахунок сильного зменшення поверхневого натягу.

«Препарат Perifolis на основі органосилікону застосовується в дозі 50-200 мл/га. Перевагою ад'юванту є те, що обприскування робочим розчином можна проводити на росу у ранні та пізні години доби. Крім того, розчин не змивається через 30 хв», — зазначив експерт.

Як додав Людвікас Бабаляускас, практика показує, що застосування ад'ювантів також підвищує ефективність ЗЗР до 30% та забезпечує їх оптимальну дію, оскільки будь-який препарат створений для роботи у стандартних умовах: при оптимальному pH, оптимальній жорсткості води та максимально рівномірному розподілу робочої рідини на листовій поверхні рослин.

Завдяки додаванню ад'ювантів дія ЗЗР буде значно сильнішою, тому варто бути обережними при застосуванні максимальних доз препаратів. Особливо це важливо при роботі з гербіцидами, які мають жорстку дію на рослину.

Так, за словами експерта, переваги продукту Perifolis:

  • забезпечує особливо добре зволоження рослин — збільшує ефективність пестицидів до 30%;
  • кількість води можна зменшити до 30%;
  • можна ефективно вносити за наявності роси — у ранні та пізні години доби. Але рекомендується зменшити кількість води, що вноситься на гектар.
Виконано за допомогою Disqus