Фахівці дослідять технології обробітку землі в умовах посухи

23 червня 2021 73 0
Фахівці дослідять технології обробітку землі в умовах посухи

Цьогоріч на LNZ Hub проведуть нові досліди з обробітку земель LNZ Group, щоб зрозуміти, яка технологія дозволить накопичити та зберегти найбільше вологи. Про це розповів менеджер агроплатформи LNZ Hub Сергій Вовк у матеріалі «Сергій Вовк: Практична цінність LNZ Hub для аграріїв, деталі та виклики» для SuperAgronom.com.

Він розповів, що через катастрофічно посушливий минулий сезон чимало аграріїв вирішили різко зменшити норми висіву. 

«На сьогодні саме волога є головним лімітуючим фактором у вирощуванні с/г культур. Тому останніми роками набуває актуальності проблема збереження вологи у ґрунті. В рамках агроплатформи, ми даємо можливість аграріям подивитися та порівняти, як в нинішніх умовах для збереження вологи діятимуть три різні способи: оранка, дискування і глибоке розпушування», — розповів менеджер компанії.

Також, на базі платформи заклали ділянки на яких, для різних технологій вирощування, підбирають відповідну систему захисту.

«Препарати ми обираємо залежно від запланованої технології. Застосовуємо переважно бренд DEFENDA. Наприклад, якщо це мінімальна технологія, вносимо лише ґрунтовий гербіцид або лише страховий. До речі, у нас є дослідні ділянки з усіма можливими варіантами внесення гербіцидів, зокрема для соняшнику», — повідомив Сергій Вовк. 

Читайте також: Аграрій розповів про найперспективнішу для України технологію обробітку ґрунту

Виконано за допомогою Disqus