Автоматизація зерносушарок дозволить зберегти високу якість продукту — думка

30 червня 2021 129 0
Автоматизація зерносушарок дозволить зберегти високу якість продукту — думка

На елеваторі СООО «Промінь» модернізували зерносушарки. Тепер весь процес висушування зерна став повністю автоматизованим, що дозволить зберегти високу якість продукту. Про це йдеться в спецпроекті «ProCушка: Як сушити пшеницю» на Еlevatorist.com.

«Нещодавно силами виробника — компанії KMZ Industries ми модернізували зерносушарки: встановили елементи автоматизації, купили нові економні комплектуючі італійського виробництва, зокрема пальник. Оновили датчики і тепер процесом сушки керує комп'ютер, автоматично слідкуючи за температурним режимом. А це найважливіший момент в процесі висушування і подальшого зберігання зерна», — поділились в компанії. 

Для збереження якості зерна процес висушування є надзвичайно важливим. Дотримання правильного температурного режиму дозволить уникнути проблеми запарювання.

«Форсування процесу сушіння і недотримання температурних режимів надзвичайно впливає на збереження білка в пшениці. Тому важливо зберігати потрібну температуру не лише сушильного агента, а й температуру зерна на виході з сушильної камери», — розповів комерційний директор KMZ Industries Олександр Небеський.

Читайте також: Елеватори почали приймати озимий ячмінь врожаю 2021 року

Виконано за допомогою Disqus