Експерт назвав сільськогосподарські культури з найвищою маржею

30 червня 2021 258 0
Експерт назвав сільськогосподарські культури з найвищою маржею

Проаналізувавши минулорічні ціни, в агрогрупі «Агрейн» прийшли до висновку, що культурами з найбільш високою маржею стали кукурудза, соняшник і ріпак. Про це розповів заступник головного агронома агрогрупи «Агрейн» Тарас Корнієнко в інтерв’ю на Latifundist.com.

«Ці культури приносять нам непоганий прибуток. З них пшениця найменш прибуткова, тим не менш ми не відмовляємось її вирощувати», — уточнив він. 

На думку агронома, найбільша стаття витрат для вирощування цих культур — це мінеральні добрива. Так, найбільше азоту використовується для ріпаку і пшениці, відповідно і їх собівартість  вища. Стосовно засобів захисту рослин, то найменше в компанії витрачають на кукурудзу, а найбльше на соняшник.

«Найбільші витрати в вирощуванні кукурудзи йдуть на сушіння. З одного боку, якщо підібрати правильний гібрид, територію і строки посіву, то можна отримати врожай 8-9 т/га за умов вологості 15-17%. З іншого боку, якщо ж вологість підніметься до 25-30%, то кукурудза стане найбільш витратною культурою, оскільки тут не обійтись без сушки», — розповів Тарас Корнієнко.

Читайте також: На Черкащині очікують рекордний валовий збір соняшнику

Виконано за допомогою Disqus