Укрпошта тимчасово призупинила доставку бджіл

5 липня 2021 50 0
Укрпошта тимчасово призупинила доставку бджіл
Kurkul.com

«Укрпошта» з 1 липня тимчасово призупинила доставку бджіл, за винятком бджолиних маток. Про це повідомили на сайті компанії, пише interfax.

Перевезення бджолиних маток на період сезону (травень-жовтень) збережені на численні прохання бджолярів і профільних спілок.

У компанії зазначили, що тривалий час «Укрпошта» була єдиним поштовим оператором, який забезпечував пересилання бджолопакетів, при цьому не бувши організацією, яка профільно займається перевезенням бджіл і може виділити для цього окремий транспорт із належними умовами.

«Крім того, є аспекти, такі як погодні умови та щільність бджіл у бджолопакетах, на які «Укрпошта» не може впливати, але які суттєво впливають на перевезення комах. Саме тому «Укрпошта» тимчасово призупиняє доставку бджіл, й інформує про це заздалегідь, щоб бджолярі змогли знайти альтернативу сезону 2022 року», — наголошується у повідомленні.

Читайте також: Захист культур без побічних ефектів: як врятувати і поля, і довкілля

Як зазначається, для пересилання бджолиної матки використовуватиметься спеціальна упаковка, яка має розміри 70х35х20 мм і має бути додатково вкладена в картонну тару відповідних розмірів, залежно від кількості упаковок із бджолиними матками з отворами для вентиляції. Максимальний розмір додаткової упаковки становить 340х240х100 мм.

Доставка бджіл призупиняється до забезпечення умов перевезення бджіл, які сприяють їх безпечній доставці, та створення умов для збереження здоров'я працівників.

Нагадаємо, на Закарпатті бджолярі замовили 8 млн бджіл. Їх відправили «Укрпоштою», однак через відсутність кисню і відсіку для провітрювання у вантажівці всі комахи загинули

Виконано за допомогою Disqus