Українські виробники лохини розпочинають експорт до Скандинавії

14 липня 2021 1516 0
Українські виробники лохини розпочинають експорт до Скандинавії
uaberries.com

BigBlue Organic Blueberry Farm планує експортувати першу пробну партію органічної лохини до країн Скандинавії. Про це повідомили в Асоціації «Ягідництво України».

Як зазначив керівник господарства Олег Науменко, в цьому році господарство планує зосередити увагу на закордонних компаніях, адже тренд на органічну продукцію продовжує набирати обертів по всьому світу. Наразі компанія домовляється про поставку першої пробної партії органічної лохини до Скандинавії.

«Ми вирішили працювати не з холсейлерами, що купують просто лохину, а з компаніями, які купують саме органічну ягоду. За три роки роботи на конвенційному ринками виявили, що нам він не дуже цікавий в плані ціноутворення і додаткових умов», — розповів Олег Науменко.

Наразі сезон збору врожаю лохини в господарствах України вже у самому розпалі.  За словами Олега Науменка, цьогорічний сезон обіцяє бути набагато кращим, ніж торік. Нагадаємо, що у 2020 р. через погодні негаразди та приморозки українські фермери втратили значну частку врожаю лохини. Наприклад, в BigBlue Organic Blueberry Farm виробництво впало аж на 60%, тоді як цього року в господарстві не перевищують 10%.

Читайте також: Цьогорічна ціна на лохину на 20% нижча торішньої

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою