На Дніпропетровщині фермерам перешкоджають збирати врожай — Гайворонський

19 липня 2021 2604 0
На Дніпропетровщині фермерам перешкоджають збирати врожай — Гайворонський
Facebook

В Дніпропетровській обл. правоохоронні органи спеціально перешкоджають збору врожаю. Про це написав  заступник голови Всеукраїнського Конгресу фермерів Анатолій Гайворонський у Facebook.

За його словами, в Дніпропетровській області поліція зупиняє зерновози, які возять зерно від комбайна, за порушення теплового режиму.

«Фермери звертаються до влади: ви, що спеціально перешкоджаєте збору врожаю? Комбайни ночами не косять! По всьому світу влада надає всі умови, щоб фермери зібрали врожай, який вони виростили. Тільки не в Україні», — написав він.

Він додав, що спочатку ліцензування пального, потім блокування податкових накладних, переїзд по селі з сівалкою як не габарит, перевезення селітри від вагона до господарства заборонили, потім потрібно на кожнім полі поставити ваги, тепер змушують косити комбайном ночами, бо в день висока температура. Влада створила всі умови, щоб поліція на цьому заробляла гроші.

«Питання до керівництва країни: не забагато ви вимагаєте від фермерів та підприємців? Якщо ви взяли курс на Європу, то поцікавтеся, як там. Не випробовуйте наше терпіння!!!!», — додав Анатолій Гайворонський.

Читайте також: В Україні намолочено 5,5 млн т зерна нового врожаю

Виконано за допомогою Disqus