Фермери можуть отримати результати дослідження ґрунту за 3 дні

20 липня 2021 77 0
Фермери можуть отримати результати дослідження ґрунту за 3 дні
Kurkul.com

Аналітична лабораторія «Агротест» проводить аналіз ґрунтів для стандартного і точного землеробства, рослин і рослинних матеріалів та може надати результати за 3-5 днів, а не за 2 тижні. Таку інформацію озвучила засновниця лабораторії, к.х.н. Катерина Губіна в матеріалі «Ніяких чудес, тільки хімія. Погляд зсередини на лабораторію Агротест» на Latifundist.com.

Як зазначається, лабораторія «Агротест» була створена у 2004 р. у відповідь на запит аграріїв. За основу методології її роботи творці взяли принципи департаменту сільського господарства США (USDA), націлені на формування раціональної системи харчування для зернових.

Згідно з повідомленням, компанія першою привезла в Україну методологію дослідження зразків за параметрами, впровадила її та адаптувала під українські ґрунти. Методика включає і розрахунок доз зі внесення добрив під задані культури, і заплановану врожайність, також забезпечує систему контролю точності і достовірності досліджень.

Читайте також: Агротест надає фермерам безкоштовні рекомендації щодо покращення функціонування ґрунтів

Катерина Губіна додала, що саме бекграунд в хімії, дозволив співробітникам грамотно провести впровадження і відтворення міжнародних методик в «Агротест».

«За час роботи компанія наростила свій виробничий потенціал, розширила спектр проведених досліджень і кількість клієнтів. Важлива перевага лабораторії в тому, що вона знаходиться в Україні, і на відміну від закордонних конкурентів може зробити дослідження і надати результати за три дні, а не за 2 тижні», — прокоментувала вона.

У «Агротест» відзначили, що за день компактна лабораторія, яка займає не більше 100 м2, робить 2-2,5 тис. досліджень. Попри те, що в день через лабораторію проходить така кількість зразків, працює в ній 5-7 осіб. Крім того, участь працівників, за великим рахунком, потрібно лише на етапі підготовки проб, а далі все роблять розумні машини.

Детальніше ознайомитися з послугами лабораторії «Агротест» можна за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus