Лабораторія Агротест щорічно перевіряє якість і достовірність своїх досліджень

23 липня 2021 68 0
Лабораторія Агротест щорічно перевіряє якість і достовірність своїх досліджень

Аналітична лабораторія «Агротест» за допомогою міжнародної програми Agricultural Laboratory Proficiency (ALP) додатково кілька разів на рік перевіряє якість і релевантність своїх досліджень. Про це розповів фахівець з аналізу ґрунту, директор лабораторії «Агротест» Олег Маслов в матеріалі «Ніяких чудес, тільки хімія. Погляд зсередини на лабораторію Агротест» на Latifundist.com.

«Ми використовуємо програму для перевірки своєї роботи і приладів. Можливість порівнювати свої результати з іншими — додаткова гарантія того, що аналізи достовірні, їх точність — максимальна. Для американських аграріїв штамп ALP на аналізах — це як знак якості. Для українських — поки ні, тому що тут мало про це знають. Але, думаю, ринок буде розвиватися, і у нас цей значок будуть сприймати як символ професіоналізму лабораторії», — зазначив Олег Маслов.

«Агротест» увійшов в систему Collaborative Testing Services з 2016 р. Компанія стала першою в Україні лабораторією, яка бере участь у програмі Agricultural Laboratory Proficiency (ALP). Завдяки цій програмі компанія може гарантувати клієнтам максимальну точність аналізів.

Згідно з матеріалом, суть програми в тому, що три рази на рік (навесні, влітку і восени) з США в лабораторію надсилають для дослідження 9 зразків (5 ґрунтових і 4 рослинних). Зробивши аналізи, «Агротест» відправляє результати назад. Такі ж зразки досліджують понад 100 лабораторій по всьому світу. Спеціальна система аналізує всі результати, відкидаючи явно помилкові і залишаючи дані, яким можна довіряти. Кожна лабораторія, яка бере участь в програмі, звіряє свої результати з показниками в так званому «довірчому інтервалі» і бачить, наскільки велика похибка.

 

Виконано за допомогою Disqus