Через дощі українські картоплярі змушені знижувати ціну на овоч

24 липня 2021 1210 0
Через дощі українські картоплярі змушені знижувати ціну на овоч

Через затяжні дощі, якість вітчизняної картоплі значно погіршилась. Тому українські виробники змушені щоденно переглядати ціни на продукцію, щоб хоч якось реалізувати врожай. Повідомляє Latifundist.com.

Попит в цьому сегменті помітно знизився, оскільки кінцевого споживача часто не влаштовує зовнішній вигляд пропонованого товару. Від негоди, особливо постраждали виробники південних областей, зокрема Херсонської обл., де картопля почала гнити прямо на полях. 

«Вже сьогодні українські виробники з Херсонської обл. пропонують картоплю по 3-4 грн/кг. Настільки низька ціна змусила виробників інших областей, у яких картопля кращої якості, знижувати ціни на продукцію. Так, на сьогодні картопля надходить в продаж по 4-7 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше», — йдеться в повідомленні. 

За прогнозами українських синоптиків дощі на території країни триватимуть до кінця тижня. Тому, більшість українських фермерів сходяться на думці, що ціни на картоплю навряд виростуть до кінця серпня.

Нагадаємо, раніше йшлось, що в Україні майже на 20% скоротилось виробництво картоплі.

Виконано за допомогою Disqus