На Полтавщині судитимуть учасників організованої групи за рейдерське захоплення сільгосппідприємства

30 липня 2021 160 0
На Полтавщині судитимуть учасників організованої групи за рейдерське захоплення сільгосппідприємства
pixabay.com

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи за рейдерське захоплення та привласнення майна сільськогосподарського товариства шляхом підробки офіційних документів, вчинене в особливо великих розмірах. Повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2021 р.  колишні керівники одного із  сільгосптовариств Полтавської обл. разом зі спільниками на підставі підробленої довіреності від імені нинішнього власника цього підприємства склали та підписали акт приймання-передачі частки в статутному капіталі товариства на користь новоствореної ними юридичної особи.

«Надалі на підставі цих документів в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців приватний нотаріус здійснив перереєстрацію товариства. Таким чином, учасники організованої злочинної групи протиправно заволоділи майном підприємства, спричинивши понад 173 млн грн збитків», — повідомили в прокуратурі.

Також у квітні 2021 р. обвинувачені намагалися організувати рейдерське захоплення товариства, однак протиправні дії припинили правоохоронці.

«Обвинувальний акт направлено до суду стосовно колишніх директорів, матеріали щодо їхніх спільників виділені в окреме провадження», — додали у відомстві.

Читайте також: На Вінниччині перевірка виявила нелегальних працівників ягідного підприємства

 

 

Виконано за допомогою Disqus