Дотації за утримування корів збільшать вдвічі

2 серпня 2021 165 0
Дотації за утримування корів збільшать вдвічі

В Україні на наступний рік збільшиться державна підтримка для аграріїв усієї країни. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в ефірі «Сніданку з 1+1».

За його словами, мова йде про малі та середні фермерства, які займаються переважно тваринництвом: на них планується додатково виділити близько мільярда гривень — це близько 10-12 тис. грн на корову за рік. Це вдвічі більше, ніж було.

«Перше — ми виправили помилку ліквідації Міністерства агрополітики. Міністерство займалося і економікою і сільським господарством. Ми відновили Мінагрополітики, яке займається виключно аграріями. Ми створили нові державні програми підтримки малих та середніх фермерів. І на наступний рік державна підтримка збільшиться для аграріїв усієї країни. Йдеться про малі та середні фермерства, які займаються переважно тваринництвом. Помилки потрібно виправляти», — сказав Роман Лещенко.

За його словами, у зв’язку з тим, що ціни на зернову продукцію дуже сильно подорожчали і витрати годівлі складають понад 80%, утримувати корів стало дуже невигідно. Крім того, він каже, що «невизначена державна підтримка у зв’язку з цими трансформаціями призвели до того, що аграрії і малі ферми не отримали, що їм обіцяли».

«І ризики такі — що почали оптимізувати поголів’я. На цей рік є державна програма і рекордний врожай — збалансувати ціну. Ми плануємо лише на малі сімейні ферми додатково виділити близько мільярда гривень — це близько 10−12 тисяч грн на корову за рік», — додав Лещенко.

Читайте також: На Волині відкрили чергову сімейну молочну ферму

Виконано за допомогою Disqus