На Волині відкрили чергову сімейну молочну ферму

25 липня 2021 1511 0
На Волині відкрили чергову сімейну молочну ферму

На Волині відкрилась сімейна молочна ферма «Папики», яка виробляє молоко екстра-класу. Повідомляє Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

«Ідея створення господарства виникла тоді, коли ми почали думати про здорове та безпечне харчування. Загалом на фермі утримується 21 голова ВРХ, з яких 12 корів. Сьогодні тут ведеться відеонагляд, облаштовано все так, щоб корови знаходились в комфортних умовах (вакуумне доїння, автоматичне напування, система вентиляції)», — розповіли власники СФГ «Папики» Наталія і Дмитро Кушніри.

Завдяки проєкту «Укрмілкінвест» та підтримці держави в Україні вже відкрито понад 100 молочних ферм.

«Держава підтримує сімейні фермерські господарства — виплачує дотації за утримання корів по 5 тис. грн за голову, надає бюджетну субсидію для новостворених сімейних фермерських господарств по 5 тис. грн за гектар, надає компенсацію ЄСВ тощо», — йдеться в повідомленні. 

В планах господарів на базі СФГ «Папики» створити школу сімейного фермерства, розвивати агротуризм з прогулянками на велосипедах, конях, бричці по урочищу «Папики», прогулянки історичними місцями громади та реалізація власної продукції.

Читайте також: На Полтавщині з’явилась перша сімейна молочна ферма

Виконано за допомогою Disqus