Через надмірну вологу аграрії Півдня збільшать посівні площі озимого ріпаку

3 серпня 2021 217 0
Через надмірну вологу аграрії Півдня збільшать посівні площі озимого ріпаку

Вже незабаром розпочнеться посівна кампанія озимих культур. Враховуючи те, як змінюються погодні умови у Південному регіоні, коригується, відповідно, й висів озимини. Про це розповів менеджер із технічної підтримки «UKRAVIT» в Херсонській обл. Дмитро Худяков в матеріалі «Особливості сівби озимих культур в регіонах: вибір насіння, протруйників та систем живлення» на  SuperAgronom.com.

«Поточний агросезон для Півдня є аномальним з огляду на кількість вологи, яка зазвичай виступає лімітуючим фактором у цій зоні. Накопичення вологи наразі дуже потужне, тож прогнозується збільшення кількості посівних площ під ріпак озимий. Якщо торік його на Херсонщині сіяли в межах 90 тис. га, то цього року площі можуть збільшитися до 130 і більше тис. га», — зазначає експерт.

Щодо озимих зернових культур, в регіоні із року в рік висівають до 500 тис. га пшениці та близько 100 тис. га ячменю. За попередніми прогнозами, ці цифри залишаться сталими. Їх зменшення можливе лише за рахунок збільшення площ під ріпак.

Читайте також: Названо області-лідери за врожайністю ріпаку

 

Виконано за допомогою Disqus