У липні майже на всій території України панувала посуха

4 серпня 2021 81 0
У липні майже на всій території України панувала посуха

Не дивлячись на велику кількість локальних злив, які супроводжувалися поривчастим шквальним вітром, грозами та градом, за підсумками липня майже на всій території України панує посуха, за винятком Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької та Вінницької обл. Про це розповіли аналітики сервісу агропогоди Метео Фарм.

«Найменша кількість опадів випала в Сумській, Чернігівській та Харківській обл. А в Івано-Франківській, Херсонській та Закарпатській обл. кількість опадів перевищила місячну кліматичну норму», — повідомили аналітики.

 
За температурним режимом цьогорічний липень виявився теплішим за аналогічний період 2019-2020 рр. Також липень 2021 р. перевищив середньомісячну температуру повітря від багаторічних норм на всій території України на +3…+4°С.

«Середньомісячна температура повітря в західних областях перебувала у межах +22…+24°С, у північних — +24…+25°С, в  центральних —  +24…+26°С, на Сході —  +26°С. Найвищих значень середньомісячна температура досягла на Півдні +26…+27°С», — розповіли синоптики.

Максимально температура підіймалась до +39…+40°С на Сході, а також у Запорізькій та Одеській обл., на решті території цей показник дорівнював +35…+38°С. Мінімальні температури припали на третю декаду липня. Мінімально температура опускалась до +8°С в Сумській та Харківській обл.

Виконано за допомогою Disqus