На Вінниччині виробники фундуку кооперуються задля виходу на ринок

14 серпня 2021 273 0
На Вінниччині виробники фундуку кооперуються задля виходу на ринок

На Вінниччині фермери-горіховоди, які вирощують фундук за різними технологіями, вирішили об’єднатися задля збільшення виробничого потенціалу. Повідомляють «Прибузькі новини».

Зі слів фермерів, головне завдання — отримати достойну ціну за фундук. А для виходу на ринок потрібні великі партії, тому об'єднання допоможе вирішити поставлену ціль. 

«Спочатку посадив грецький горіх, а потім взявся за фундук. Освоїв особливу технологію його посадки, прищепивши на ведмежому горісі. До речі, це був перший в Україні, фундуковий сад, вирощений за такою технологією. Зараз горіховий сад займає 15 га. У планах посадити ще 5 га. Проте цього мало для виходу на ринок», — розповів фермер Микола Стецюра.

Фермер Василь Матієнко посадив фундук за інтенсивною технологією вирощування, для якої потрібна менша площа землі, але натомість більша затрата ручної праці. Це перший фундуковий сад в Україні, посаджений за інтенсивною технологією. Із майже 5 тис. саджанців, досадити довелося лише 130 шт. На переконання фермера, об’єднання допоможе придбати спецтехніку, яка збільшить виробничий потенціал.

Читайте також: Волинські фермери розширюють площі під лохиною

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою