В Україні фермери знищують історичні пам’ятки заради посівів

18 серпня 2021 872 0
В Україні фермери знищують історичні пам’ятки заради посівів

На Київщині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно фермера, який навесні 2021 р. зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її.  Повідомили в Київській обласній прокуратурі

«На вказаній землі було розташовано курган, який датовано III тис. до н.е. – I тис. н.е. Через незаконні дії землероба, безповоротно втрачено культурну спадщину місцевого значення, яка відповідно до положень чинного законодавства, перебуває під охороною держави», — йдеться в повідомленні. 

На Дніпропетровщині судитимуть трьох громадян, за незаконне розорювання і засів трьох стародавніх археологічних пам'яток. Як повідомляє «Голосу України», з метою збільшення посівної території й обсягів урожаю фермери провели культивацію земельних ділянок на території Синельниківського й Васильківського районів, на яких розташовані об'єкти культурної спадщини — кургани. Чим і порушили вимоги чинного законодавства.

У Херсонській обл. під час перевірку інспекторами Держгеокадастру, виявлено порушення вимог земельного законодавства України з ознаками злочину, а саме зруйновано 2 об'єкти археологічної спадщини (кургани), шляхом вирощування сільськогосподарських культур площею —  10 тис. га.

Нагадаємо раніше йшлося, що на Луганщині фермер незаконно розорав землі заповідника.

 

Виконано за допомогою Disqus