Цьогоріч пасічники зібрали найбільше соняшникового меду

25 серпня 2021 2378 0
Цьогоріч пасічники зібрали найбільше соняшникового меду
Depositphotos

Через дощі й холодні ночі в травні-червні вітчизняні пасічники зібрали менше акацієвого та липового меду, а от найбільший збір приніс соняшниковий мед. Про це розповіла голова громадської спілки «Полтавський пасічник» Наталія Сенчук, повідомляє Gazeta.ua.

Цього року загалом в Україні збори меду зменшились на 20-30%. Найбільше по Україні зібрали соняшникового меду — по 15 кг з бджолиної сім'ї. У Луганській і Донецькій обл. найбільший збір пасічники отримали з акацієвого меду — по 10 кг з бджолосім'ї, а у Харківській —  меду з липи, в середньому по 12 кг з бджолосім'ї.

«Біла акація, хоч і цвіла гарно, та не в кожній області виділяла нектар, тому в середньому зібрали по 6-7 кг з бджолиної сім'ї. Далі з надією переїхали в ліс на липу, але на жаль, і липа нічого майже не дала. Тому травневий мед, був з ароматом білої акації, липи та різнотрав'я. Непогано в цьому році коріандрового меду отримали і різнотрав'я з соняшником», — розповіла Наталія Сенчук.

Нагадаємо раніше йшлося, що через складні погодні умови 2021 р. збір акацієвого меду в Україні скоротився майже на 40%, а липового — майже на 50%.

Виконано за допомогою Disqus