У трьох областях до 20% посівів кукурудзи заселяє небезпечний шкідник

26 серпня 2021 995 0
Західний кукурудзяний жук
odesa.consumer.gov.uaЗахідний кукурудзяний жук

Західного кукурудзяного жука виявлено в Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях на 10-18% площ кукурудзи, з чисельністю 1-3 екз. на рослину. Про це повідомляє Kurkul.com, згідно з даними Держпродспоживслужби.

Також на посівах триває шкідливість гусениць стеблового (кукурудзяного) метелика, які за чисельності 1-3 екз. на рослину пошкодили 2-17% рослин та 1-13% качанів у Київській, Миколаївській, Рівненській, Черкаській та Херсонській областях.

У Степу, Лісостепу подекуди Поліссі на 10-25% обстежених площ культури гусеницями бавовникової совки пошкоджено 2-5% рослин та 1-15% качанів (Дніпропетровська, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська обл.). Також на кукурудзі в допороговій чисельності на 7-20, макс. 41% рослин (на необроблених полях) розвиваються та шкодять цикадки, попелиці, польові клопи, блішки.

«Скрізь у посівах культури сільськогосподарських підприємств і індивідуальних господарств значного розвитку та поширення набув гельмінтоспоріоз, яким охоплено 2-22% рослин у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях», — зазначили у відомстві.

Іржею охоплено 5-8% рослин (Київська обл.), пухирчастою сажкою — 0,5-9% (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Львівська, Полтавська, Сумська, Харківська, Чернігівська обл.) та летючою — осередково 1-3% рослин. У господарствах Тернопільської області 1-11% рослин уражено стебловою гниллю. Перепади температур та опади сприяли розвитку хвороб качанів. Пухирчастою сажкою уражено 1-9% (Житомирська, Львівська, Миколаївська, Черкаська, Чернігівська обл.), фузаріозом уражено 1-2% (Полтавська обл.) початків.

Читайте також: Половина посівів соняшнику уражена попелицею

Виконано за допомогою Disqus