Завдяки сприятливим погодним умовам на Кіровоградщині зібрали рекордний врожай зернових

31 серпня 2021 674 0
Завдяки сприятливим погодним умовам на Кіровоградщині зібрали рекордний врожай зернових

В Кіровоградській області зібрали рекордний урожай ранніх зернових за останні 30 років. Середня урожайність по області склала 4,72 т/га, що більше ніж торік. Такий результат — це сукупність різних факторів, найголовніший з яких — сприятливі погодні умови. Повідомляє Суспільне.

«В тому році виростили гарний врожай, але коли прийшов час його збирати — сталась аномальна спека. В цьому році природа нам посприяла. В інших областях України, зокрема Сумській, Полтавській, Чернігівській — була засуха. У нас ще кукурудза зелена стоїть, а в них уже сохне. Хоча й на Кіровоградщині є господарства, які постраждали від буревію, градобою, але в цілому, бувало, їдеш полями, які ж вони гарні були в цьому році, не надивитись», — розповіла голова ради сільгоспвиробників Кіровоградської обл., голова ПСП «Синюха» Ольга Голобородько.

З її слів, на такий врожай також вплинуло те, що аграрії почали застосовувати якісні засоби захисту рослин. Крім того техніка, яка у порівнянні з минулими роками набагато менше губить врожаю під час збирання.

«Ми використовуємо насіння, яке вже запрограмоване на гарний врожай. Частина нашого виробництва, більша частина іноземного. Торік посуха була у нашому господарстві, але ми змогли отримати 6 т зерна на круг. Це стало можливим через відповідність насіння нашій кліматичній зоні.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою