Науковці виклали своє бачення податкових змін

2 лютого 2016 72 0
Науковці пропонують повернути ПДВ
zib.com.uaНауковці пропонують повернути ПДВ

Інститут аграрної економіки розробив проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення у 2016 році дії спеціального режиму справляння податку на додану вартість у сфері сільського господарства», повідомив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, документ розроблено з метою відновлення скасованих пільг аграріям, що діяли у 2015 р., — стовідсоткове використання ПДВ сільгосптоваровиробниками.

«Законопроектом пропонується внести зміни до розділу V Податкового кодексу України, згідно з якими передбачається відновлення дії спеціального режиму справляння податку на додану вартість у сфері сільського господарства у 2016 році на умовах, що застосовувались у 2015 році», — зазначив академік.

Крім того, за його словами, з метою недопущення бюджетних втрат, пропонується внести зміни до розділу ХХ Податкового кодексу України у частині продовження практики звільнення експортних операцій із зерновими та технічними культурами від справляння податку на додану вартість.

«На думку розробників, прийняття законопроекту дозволить у 2016 р. спрямувати додатково понад 20 млрд грн ПДВ (у цінах 2015 року) аграрним підприємствам, що дозволить відновити», — підсумув він.

Виконано за допомогою Disqus