США вивчає можливості інвестицій у розвиток вітчизняної альтернативної енергетики в агросекторі

1 вересня 2021 85 0
Вадим Івченко
Вадим Івченко

Американці хочуть інвестувати у розвиток української альтернативної енергетики, що виробляється із агросировини та біовідходів. Про це розповів народний депутат України Вадим Івченко у ексклюзивному коментарі AgroPolit.com.

З його слів, існує кілька причин, чому альтернативна енергетика з агросировини є перспективною для агросектору, а відтак — для міжнародних інвесторів.

«В нинішніх реаліях, я маю на увазі побудову Північного потоку 2 і можливої відмови Росії від транспортування газу українським газопроводом, саме відновлювальна енергетика може стати альтернативою. У більшості країнах світу розвиток відновлюваної енергетики підтримується на рівні державної політики, що спрямовується на зменшення видобутку та споживання в економічних галузях традиційних паливно-енергетичних ресурсів і, відповідно до цього, на підвищення рівня державної енергетичної безпеки. В Україні це не так», — розповів депутат.

На його думку, головною проблемою відновлювальної енергетики є відсутність технічних можливостей та фінансування. Наприклад виробництво біопалива з рослинної сировини — складний і дорогий процес. Тільки великі підприємства, агрохолдинги можуть собі його дозволити Тому на допомогу українському аграрному бізнесу мають прийти інвестиції, а американські компанії для цього підходять.

«В агарній галузі та сфері розвитку біопалива США на декілька кроків попереду нас, тому що зовсім по-іншому використовують землю та оброблюють її. Американські компанії використовують новітні технології, зокрема, вуглецеве сільське господарство, яке скоро стане повсякденням для всього світу. Його мета полягає у використанні вуглецю з атмосфери, де він спричиняє глобальне потепління, для росту рослин у ґрунті. Вражають також інноваційні технології у землеробстві, які допомагають збільшувати врожайність за допомогою мікробів. Тому, запевняю, нам є чого повчитись у США», — повідомив Вадим Івченко.

За словами народного депутата, в ході його поїздки до США, він проводив ряд зустрічей з великим американським бізнесом, під час яких ознайомлював потенційних інвесторів з українськими реаліями та можливістю інвестувати у цей перспективний напрямок.

Виконано за допомогою Disqus