Фермери продовжують обробляти земельні ділянки без законних підстав

13 вересня 2021 2254 0
Розорювання земель
Розорювання земель

На Одещині судитимуть фермера, який без законних підстав вирощував сільгосппродукцію на ділянці площею 50 га, що належала селищній раді. При цьому жодних дозвільних документів у нього не було. Повідомляє Kurkul.com.

«Своїми діями 44-річний зловмисник завдав територіальній громаді понад 160 тис. грн збитків. Згідно з законодавством, за самовільне зайняття земельної ділянки обвинуваченому загрожує від штрафу до 6 місяців арешту», — повідомили в Нацполіції. 

Водночас на Волині одне з приватних агропідприємств, розкорчовуючи площі, зайшло в межі держлісфонду. В результаті пошкоджено значні площі лісу, які межують з орендованими сільськогосподарськими землями. 

А на Миколаївщині, працівники держгеокадастру помітили пожнивні залишки зернових культур врожаю 2021 р. на 60 га земель лісогосподарського призначення, які також не перебували в оренді. Наразі аграрія, який незаконно засіяв територію розшукують. Шкода завдана державі складає більше ніж 300 тис. грн. Матеріали перевірки будуть направлені до правоохоронних органів для вжиття заходів відповідного реагування.

 Читайте також: Українські аграрії незаконно займають земельні ділянки для збільшення посівних площ

Виконано за допомогою Disqus