Аграріям потрібне державне дотування на гектар чи на голову худоби — думка

3 лютого 2016 83 0
Збереження міцного сільськогосподарського виробника є, по суті, збереженням України
forbes.uaЗбереження міцного сільськогосподарського виробника є, по суті, збереженням України

Збереження міцного сільськогосподарського виробника є, по суті, збереженням України, зазначив депутат Черкаської обласної ради Юрій Ботнар, повідомляє «УНН-центр».

За його словами, зміни до Податкового кодексу можуть трагічно вплинути на аграрний сектор, як на Черкащині, так і по Україні загалом.

«Складається враження, що за допомогою нововведень до АПК агроолігархи через своїх представників у парламенті намагаються використати в якості інструмента для знищення дрібніших конкурентів — малих та середніх виробників аграрної продукції. На наше переконання, спецрежим оподаткування ПДВ в Україні можна скасовувати лише після введення прямого, суттєвого, об'єктивного й рівнодоступного державного дотування на гектар чи на голову худоби», — зазначив він.

Також додав, що після анонсованих змін податкового законодавства негативні тенденції, на жаль, лише розвиватимуться і матимуть усі природні наслідки — банкрутство, частковий перехід у «тіньову економіку», ліквідацію підприємств, скорочення робочих місць, скорочення бюджетних надходжень, припинення розвитку інфраструктури села, масовіший відтік трудового ресурсу з села, остаточний провал усіх програм з розвитку сільських територій, занепад і галопуюче зникнення сіл і, як наслідок, ще стрімкіше і болючіше падіння державної економіки.

«Українці, містяни й селяни, мають якнайшвидше замінити цей уряд мародерів й переобрати парламент, який сформував такий склад Кабінету міністрів. Збереження міцного сільськогосподарського виробника є, по суті, збереженням України», — підсумував Юрій Ботнар.

Виконано за допомогою Disqus