Після зняття мораторію на ринку буде 7% землі — експерт

3 лютого 2016 52 0
Ведення ринку землі погубить механізм оренди землі
epravda.com.uaВедення ринку землі погубить механізм оренди землі

Реально ринок землі може працювати після прийняття закону про обіг сільськогосподарських земель, який хочуть зробити до березня або до квітня цього року, про це в інтерв'ю «Грушевського, 5» сказав член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики і земельних відносин Микола Кучер.

«Я категорично проти цього. У принципі, рано чи пізно, цей ринок буде, але у ситуації, якій ми знаходимося зараз, можна очікувати соціального вибуху. Якщо сьогодні продавати землю, скільки вона буде коштувати? Дуже дешево», — упевнений він.

За його словами, всі відразу думають, що ринок землі ввели і відразу все продали. На ринку буде 5-7% землі, не більше. У нас на сьогодні дуже добре відпрацьований механізм оренди землі.

Знову ж звернусь до прикладу США, коли я там був. У середнього фермера в Айові десь 300 га землі плюс 100 га в оренді. Тобто є механізми купівлі-продажу, а є механізм оренди, який в Україні сьогодні добре працює. Якщо ми введемо ринок землі зараз, ми просто себе погубимо», — вважає Микола Кучер.

Виконано за допомогою Disqus