В Україні подешевшали сливи

14 вересня 2021 462 0
Сливи
Сливи

В Україні за рік вартість слив знизилася у 1,5 раза і тепер становить на гуртових ринках 7-8 грн/кг. На таку ціну вплинули гарний урожай та збільшення садів з кісточковими. Повідомляє biz.today.ua.

На ринках сливи на сьогодні коштують в середньому 15-35 грн/кг, залежно від сорту, а в магазинах кісточкові можуть коштувати та дорожче, але також залежить від сорту та якості фруктів.

«Минулого року сливи коштували дорожче через неврожай. Цьогоріч в Україні більшість фруктів та овочів загинули через заморозки навесні та рясні дощі на початку літа, але сливи дали гарний врожай. До того ж площі садів з сливами кожного року збільшується, адже цей фрукт експортується до ЄС», — йдеться в повідомленні. 

Щороку цей напрям бізнесу розвивається усе більше, що безумовно дуже добре для українського фермерства у цілому. Але для українських садівників слива, як і раніше, залишається додатковим нішевим напрямком, оскільки технології тривалого зберігання фрукту, торговельні контакти та досвід експорту, в Україні не так добре розвинені.

Читайте також: В Україні рекордно подешевшали яблука

 

Виконано за допомогою Disqus