Власників землі закликали не переукладати договори оренди

26 вересня 2021 47743 0
Земельна ділянка
Земельна ділянка

З відкриттям ринку землі землевласники мають безліч варіантів використання власних ділянок. Один з найпопулярніших — укладання договору оренди. Проте експерти рекомендують власникам землі не піддаватися на шантаж та не переукладали заздалегідь укладені договори оренди на землю. Про це повідомив експерт із земельних питань Роман Головін, інформує ZNAJ.UA

«По-перше, не треба переукладати договір оренди на новий строк за будь-яких умов. Зараз людей шантажують, щоб вони за декілька років до закінчення договору оренди землі переукладали його, інакше їм не будуть платити орендну плату. Але власник має законне право відмвитись», — повідомив експерт.

З його слів, також землевласники можуть перейти на самостійне господарювання і не залежати від орендаря 10-15 наступних років. Для цього механізму є певні умови, які вже випрацьовуються державою.

«Зараз нам постійно говорять, що власник землі може здати землю в заставу та отримати кредит. По-перше, власник не може віддати землю в заставу, поки земля в оренді. Скажу більше, через 3-5 років 60% землі буде у банків. Тому договір оренди це не єдиний варіант використання землі», — резюмував Роман Головін.

Читайте також: На Сумщині в орендаря відберуть 148 га землі сільгосппризначення

Виконано за допомогою Disqus