В Данії ще на рік продовжать заборону на розведення норок

3 жовтня 2021 211 0
В Данії ще на рік продовжать заборону на розведення норок
Depositphotos

Данія продовжить заборону на розведення норок до 2023 р. Про це заявив у вівторок міністр сільського господарства Данії Расмус Прен, інформує Reuters.

Поточна заборона, яка була введена після того, як коронавірус поширився на кілька сотень норкових ферм у Данії минулого року і спонукала уряд розпорядитися про знищення всіх норок у країні, діяла до 2022 р. Більшість у парламенті погодила продовження заборони у вівторок, але рішення все ще потребує ратифікації в парламенті.

Своїм рішенням депутати виконали червневу рекомендацію провідного інституту інфекційних хвороб країни, який заявив, що дозвіл на розведення норок у Данії після кінця цього року все ще може становити загрозу для здоров'я населення.

«Навесні ми приймемо рішення про майбутнє розведення норок у Данії. Тоді ми розглянемо як ризики для здоров'я, так і етику тварин», — заявила Зеня Стампе, лідер Соціально-ліберальної партії, яка підтримує уряд.

Нагадаємо, в листопаді 2020 р. у Данії планували знищити усіх норок після того, як на 207 фермах, де вирощують цих тварин, виявили новий мутований коронавірус. Проте Уряд Данії відмовився підтримати ініціативу про знищення мільйонів норок. Депутати заявили, що рішення недостатньо обґрунтоване, а ризики через його ухвалення ㅡ дуже серйозні. Однак до того моменту фермери в Данії знищили понад 10 млн норок.

Випадки зараження норок коронавірусом були зафіксовані й в інших країнах.

Згодом було прийняте рішення заборонити норкові ферми в Данії до кінця 2021 року, щоб зупинити поширення мутованого штаму коронавірусу.

 

Виконано за допомогою Disqus