Експерт назвав причини зростання ціни соняшнику

13 жовтня 2021 11106 0
Соняшникове насіння
Соняшникове насіння

Ситуація на ринку палива підтримує тенденцію до зростання ціни соняшнику. Тому аграріям не варто розраховувати на падіння цін олійних. Таку думку висловив директор аналітико-консалтингової компанії Barva Invest Ukraine Юрій Гаврилюк, інформує Latifundist.com.

«Також, у зв'язку з відносно невеликим обсягом виробництва пальмової олії в Малайзії і стабільно високим попитом на нього у Китаї та Індії, ми отримали зростання ціни соняшникової олії і відповідно самого соняшнику», — розповів Юрій Гаврилюк.

Зі слів експерта, українські аграрії не поспішають продавати соняшник, через достатнє фінансування, а питання звільнення місця на складах вирішується в першу чергу продажем пшениці та інших ранніх культур.

«Відповідно, навіть попри рекордний врожай, ми бачимо стабільно високу ціну на соняшник. Краш-маржа переробників поки досить комфортна, хоча і не така висока, як зазвичай в цей період», — прокоментував він.

Крім того, як додав Юрій Гаврилюк, види рослинної олії частково взаємозамінні, і трейдери купують ту, яка дешевше. Зараз соняшникова олія найдешевша. При цьому нафта і ПММ корелюють з олією, тому що її використовую при виробництві біодизеля.

Читайте також:

В Україні завершується висів озимого ріпаку

Аграрії Харківщини завершили збір круп’яних культур

Росія випередила Україну за темпами збору кукурудзи

 

Виконано за допомогою Disqus